Dakdekkerij Tilburg
 • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
 • Altijd 100% betrouwbaar advies
 • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Dakinspectie

Belang van dakinspectie

Dakinspectie belang

Wij als Dakdekkerij Tilburg adviseren u om ieder jaar een professioneel dakdekkersbedrijf in te schakelen voor een dakinspectie. Het is van uitermate belang dat de conditie van uw dak in goede staat is.

Als u de volgende verschijnselen op uw muren of plafond ziet raden we aan om zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen:

 • Kleurveranderingen
 • Scheuren
 • Gaten

Handel preventief, want dat kost minder dan een dakreparatie nadat u te maken heeft met schade. Op deze manier kunt u hoge onverwachte kosten vermijden. Meestal worden problemen ontdekt, op het moment dat het uit de hand gelopen is.

Wat is een inspectie rapport?

Bij de gratis dakinspectie nemen wij de huidige staat van uw dak op in ons rapport. Hierbij controleren wij uw dakbedekking, dakgoten, regenpijp, schoorsteen, boeidelen en windveren.

Tijdens de inspectie worden verschillende onderdelen van uw dak gecontroleerd op waterdichtheid en conditie. Daarnaast geeft de dakdekker advies over de reiniging van specifieke onderdelen.

Laat uw dak inspecteren door een professioneel dakdekkersbedrijf. Met meer dan 25 jaar ervaring hebben wij alle kennis en expertise in huis om uw dak te inspecteren.

Rapportage dakinspectie
loszittende_dakpannen

Risico’s rondom uw dak

Om na te gaan of uw dak behoefte heeft aan een inspectie kunt u rekening houden met de volgende aandachtspunten rondom uw dak:

 • Er zijn risico’s op daklekkage bij regen of stormschade als gevolg van dakpannen die loszitten of scheef liggen.
 • Als er sprake is van lekkage kan dit resulteren in schimmelvorming op de muren en het plafond.
 • Het houten geraamte en/of isolatiemateriaal kunnen worden aangetast.
 • Loszittende dakpannen kunnen van het dak afwaaien en schade veroorzaken.
 • Mos op uw dakbedekking kan ongewenst zijn en de waterbestendigheid van het dak negatief beïnvloeden.

Waarom is een dakinspectie zo belangrijk?

Tijdens een inspectie van uw dak worden mogelijke risico’s nauwkeurig in kaart gebracht en indien nodig worden eventuele gebreken direct verholpen door onze professionele dakdekkers. Daarnaast kunt u rekenen op een betrouwbaar advies over de huidige conditie van uw dak en zorgen wij voor een duidelijke en transparante prijsopgave. Zo voorkomt u onverwachte kosten en problemen in de toekomst.

Is de dakinspectie gratis?

Ja zeker! De dakinspectie is vrijblijvend gratis bij Dakdekker Tilburg.

Wat is een inspectierapport eigenlijk?

Bij onze gratis dakinspectie wordt de conditie van uw dak nauwkeurig in kaart gebracht en opgenomen in ons rapport. We inspecteren hierbij verschillende onderdelen, waaronder de dakbedekking, dakgoten, regenpijp, schoorsteen, boeidelen en windveren. Bovendien controleren we diverse onderdelen op waterdichtheid om eventuele lekkages op te sporen en te verhelpen.

Call Now Button