Dakdekkerij Tilburg
  • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
  • Altijd 100% betrouwbaar advies
  • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Daklekkage

Waterschade

Last van daklekkage?

Een lekkage aan uw dak kan voor diverse problemen zorgen en het opsporen van de oorzaak kan een uitdagende klus zijn.

Om blijvende waterschade en alle andere vervelende consequenties van een daklekkage te voorkomen, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Wanneer u te maken heeft met een lekkage aan uw dak, is het verstandig om direct een professionele dakdekker in te schakelen.

  • Spoed? Geen extra kosten
  • Camera inspecties
  • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd

Dakdekker Tilburg is een expert in het opsporen van de oorzaak van een lekkage. Met behulp van de modernste apparatuur zullen wij zo snel mogelijk de bron van het probleem vinden en dit vakkundig verhelpen.

Oorzaken daklekkage

Een daklekkage kan door verschillende oorzaken ontstaan en het kan een uitdagende klus zijn om de exacte bron te achterhalen.

Vaak wordt een beschadigde dakbedekking aangewezen als de boosdoener bij een daklekkage. Het water sijpelt dan door de beschadigde plek uw woning binnen. Soms kan echter ook een daklood of dakgoot de oorzaak zijn van de lekkage.

Een verstopte dakgoot kan ervoor zorgen dat het water geen andere uitweg heeft dan via het dak naar binnen te lekken, met alle gevolgen van dien. In sommige gevallen is het zelfs noodzakelijk om de dakgoot volledig te vervangen om verdere lekkages te voorkomen.

daklekkage-oorzaken
daklekkage-oorzaken

Gevolgen daklekkage

De schade die een daklekkage veroorzaakt, beperkt zich niet alleen tot het zichtbare water. Vaak zorgt juist het onzichtbare vocht voor de grootste schade, omdat dit vaak pas na verloop van tijd wordt opgemerkt. In dit tijdsbestek kan de schade al flink zijn toegenomen.

Het vocht dat door een daklekkage in uw woning terechtkomt, kan leiden tot de groei van schimmel. Schimmel kan de dakconstructie aantasten en in ernstige gevallen kan het nodig zijn om deze volledig te vervangen, wat gepaard gaat met hoge kosten.

Het is van groot belang om een daklekkage direct te laten verhelpen, omdat het anders kan leiden tot aanzienlijke schade en hoge kosten. Het vocht dat door de lekkage in het houtwerk terechtkomt, kan namelijk worden geabsorbeerd en zorgen voor rotting.

Lekkage herkennen

Het is essentieel om te weten hoe u een lekkage kunt herkennen. Het aantreffen van een plas water in uw huis wijst meestal op een lekkage. Dit is de meest voor de hand liggende manier om een lekkage op te sporen, maar er zijn ook andere methoden om lekkages te herkennen.

Indien u tekenen van schimmelvorming opmerkt op uw muren of plafond, dan is het helaas al een teken dat er al enige tijd een lekkage aanwezig is. Wacht niet langer en schakel direct een professioneel dakdekkersbedrijf in om de lekkage op te sporen en te verhelpen.

Het kan zijn dat de schimmel zich voldoende heeft kunnen verspreiden als gevolg van een lekkage. Hierdoor kunt u thuis last hebben van een muffe geur, wat een symptoom kan zijn van schimmelvorming.

Als u thuis gele vlekken, verkleuringen en kringen ziet, dan is de kans groot dat u last heeft van een lekkage. Het is belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken, omdat de kosten kunnen oplopen als u langer wacht.

Herken lekkage

Hoe kan een daklekkage ontstaan?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een daklekkage kan ontstaan, maar vaak is achterstallig onderhoud de boosdoener. Gebreken worden niet tijdig opgemerkt en kunnen leiden tot problemen. Het is verstandig om uw dak regelmatig te laten onderhouden door een professioneel dakdekkersbedrijf.

Wat voor problemen kan een daklekkage veroorzaken?

Een daklekkage kan voor veel problemen zorgen, meer dan alleen een plas water in huis. Zo kan schimmelvorming door de lekkage leiden tot rotting van de dakconstructie, wat een dure reparatie vereist. Daarnaast kan schimmel ook schadelijk zijn voor uw gezondheid en kan uw woning te maken krijgen met blijvende waterschade.

Hoe is een daklekkage te herkennen?

Een daklekkage is vaak te herkennen aan een plas water in huis, schimmelvorming op de muren of het plafond, gele vlekken of een muffe geur. Helaas is het vaak al te laat en zijn de gevolgen groter dan verwacht. Daarom is het belangrijk om direct een dakdekker in te schakelen. Om problemen te voorkomen is het aan te raden om regelmatig een dakdekker in te schakelen voor onderhoud.

Call Now Button